Help & User Manual

Do you want to get the most out of BIG Launcher? Are you stuck in the Preferences? Then this page is for you!

BIG Launcher User Manual

Read the User Manual online (English only) Download the User Manual as PDF file

FAQ - Често задавани въпроси


Как мога да настроя BIG Launcher като изглед по подразбиране?

Когато се натисне бутона за Начален екран след инсталиране, ще бъде показан екран за избор на изглед по подразбиране от наличните на устройството. Уверете се, че сте избрали опция  'Използвай по подразбиране' или ‘Винаги’. Ако това меню не се появи, трябва да бъде направено ръчно - натисни бутона Меню, иди до Системни настройки » Приложения » Системни настройки » Начален екран и избери “BIG Launcher”

Как мога да се върна на стария си изглед?

Може да се възстанови изгледа по подразбиране в менюто Предпочитания. Ако това не работи, натисни бутон Меню, отоври Системни настройки » Приложения » Системни настройки » Начален екран

Закупил съм преди BIG Launcher и сега имам безплатната версия. Как мога да си възстановя лиценза?

Изпратете ни номера на поръчка (от имейла, който сте получили по време на покупката) и вашият имейл адрес използван за поръчката и ние ще ви помогнем възстановявайки вашия лиценз безплатно на всички апликации от BIG Apps Suite.

Защо BIG Launcher е разделен на 3 различни приложения?

На 9-ти Март 2019 беше представена нова Политика на Разрешенията, която се прилага на всички Google Play Store приложения. Оттогава BIG Launcher (като приложение за изглед) не може да достъпва SMS съобщенията и телефонните обаждания, като тези разрешавания са позволени само само за приложение, които ги има като основна функционалност - не и приложения за изглед. За да се съобрази с тази политика, съответните функционалности бяха премахнати от приложението BIG Launcher и заложени в отделни приложения - BIG Phone и BIG SMS. Трябва да се свалят и инсталират поотделно.

Как мога да настроя няколко екрана в BIG Launcher?

Може да се настроят множество екрани в менюто Предпочитания. Трябва да се свържат ново създадените екрани към съществуващи бутони, иначе няма да могат да бъдат достъпни. Или може да се активира опцията за преминаване през екрани чрез плъзгане, налично в меню Предпочитания. За повече информация прочетете Ръководство за ползване от потребителя

Как мога да изтрия съобщение/контакт/елемент от архива с обаждания?

Заради съображения за сигурност, изтриването е изключено по подразбиране. Може да се активира изтриването на определени елементи в съответните секции на менюто Предпочитания. Моля прочетете Ръководство за ползване от потребителя

Няма никакъв звук при входящо обаждане.

Отворете Предпочитания » Съобщения и активирайте  опцията “Поправка: няма звук при звънене” ако това не помогне пишете на contact@biglauncher.com.

Не се получават никакви SMS

Отворете Предпочитания » Съобщения и активирайте  опцията “Поправка: алтернативен SMS получаване”, ако това не помогне пишете на contact@biglauncher.com.

Как да се активира мигането на бутон за други приложения такива като Whatsapp, Gmail, Facebook Messanger, etc.?

Когато е включено, ако някое друго приложение създава известия и има пряк път към това приложение при бутоните на BIG Launcher, то ще мига докато не се стартира приложението. За активиране на тази функционалност, отидете в Предпочитания » Екрани настройките и активирайте “Мигащия бутон когато приложението показва известия”. В следващия екра, включете достъп до Известията за BIG Launcher.

Как да настроим или изключим звука за SMS известие?

Отворете Системни настройки » Приложения. Намерете приложението “BIG SMS за възрастни” , изберете го и отворете “Известия” в следващия екран

Как да настроя аларма?

Натиснете часовника или датата на началния екран. Ако има настроена аларма, иконата със звънче е показана в непосредствена близост до часовника. Може да се назначават различни приложения за аларми в редактора на BIG Launcher.

Какви са ограниченията на безплатната версия на BIG Apps Suite?

Ограничения на безплатната версия на BIG Launcher 
Може да се персонализира само дясната колона от бутони
Само 5 допълнителни екрана
Защита с парола не е възможна на настройките и предпочитанията
Известие за закупуване на пълната версия се показва от време на време


Ограничения на безплатната версия на BIG Phone 
Само 5 най-скорошни обаждания са видими от архива с обажданията
Клавиатурата е изключена по време на телефонно обаждане


Ограничения на безплатната версия на BIG SMS
Само 5 най-скорошни съобщения са видими
След изпращане на 20 SMS линк biglauncher.com е залепен в края на всеки SMS


See the version history here: BIG Launcher changelog

Josh, 27: "I’m tired of trying all those launchers, they all look the same. BIG Launcher is something completely different. And it is very effective."
John, 49: "50% of people over 40 years old suffer from hyperopia and they need glasses for reading. BIG Launcher is a great and simple solution for their problem."