Help & User Manual

Do you want to get the most out of BIG Launcher? Are you stuck in the Preferences? Then this page is for you!

BIG Launcher User Manual

Read the User Manual online (English only) Download the User Manual as PDF file

FAQ - Često postavljana pitanja


Kako da postavim BIG Launcher aplikaciju kao osnovni pokretački program?

Pritiskom na taster Početna stranica nakon instalacije, biće Vam ponuđeno da birate osnovni pokretački program. Obavezno izaberite opciju  ‘Koristi kao osnovni’ ili ‘Uvek’. Ako se ove opcije u meniju ne pojavljuju, morate to ručno da uradite - pritisnite taster Meni, idite u Sistemska podešavanja » Aplikacije» Osnovne aplikacije» Početni ekran i izaberite BIG Launcher.

Kako da se vratim na stari pokretački program?

Možete ponovo postaviti stari pokretački program u Postavkam. Ako ne uspete, pritisnite taster Meni, idite u Sistemska podešavanja» Aplikacije »Osnovne aplikacije» i Početni ekran.

Kupio sam BIG Launcher aplikaciju u prošlosti i sada imam samo besplatnu verziju. Kako da obnovim licencu?

Pošaljite nam Vaš broj porudžbine (iz imejla koji ste dobili odmah nakon kupovine) i Vašu imejl adresukoju ste koristili pri kupovini i pomoći ćemo Vam da obnovite besplatnu licencu za sve aplikacije BIG Apps Suite.

Zašto je BIG Launcher odvojen u tri posebne aplikacije?

Devetog marta 2019. Godine, uvedena su nova Pravila o dozvolama koja se primenjuju na sve Google Play Store aplikacije.Od tada, BIG Launcher, kao pokretački program, nije mogao da pristupi SMS porukama i telefonskim pozivima, jer je to doyvoljeno samo na aplikacije koje imaju pozive i poruke kao glavne funcionalnosti, a to nisu pokretački programi.Da bi se usaglasili sa novim pravilima, pomenute funkcije su uklonjene iz BIG Launcher-a i uklopljene u nove aplikacije a to su BIG Phone i BIG SMS.Morate ih preuzeti i instalirati zasebno.

Kako da podesim više ekrana u Big Launcher-u?

Možete postaviti više ekrana u Postavkama.Svoje nove ekrane morate da povežete sa postojećim tasterima. Ukoliko to ne uradite nećete moći da im pristupite.Ili u Postavkama uključite opciju prelaska prstom između ekrana. Za više detalja, molimo pročitajte Uputstvo za upotrebu.

Kako da izbrišem poruku/kontakt/ poziv iz liste poziva?

Zbog bezbednosnih razloga, brisanje je onemogućeno.Možete omogućiti brisanje određenog elementa u odgovarajućim sekcijama Postavki. Za više detalja, molimo pročitajte Uputstvo za upotrebu.

Nema zvuka zvona pri dolaznom pozivu

Idite u Postavke »Telefon, omogućite opciju  Ispravi: nema zvuka zvona.Ako ovo ne pomogne, pišite nam na mejl contact@biglauncher.com.

SMS poruke uopšte ne stižu.

Idite u Postavke »Poruke i omogućite opciju Ispravi: drugi SMS prijemnik. Ako ovo ne pomogne, pišite nam na mejl contact@biglauncher.com.

Kako da uključim trepereći taster za druge aplikacije kao na primer Whatsapp, Gmail, Facebook, Messanger itd?

Kada je omogućeno, u slučaju da aplikacija treće strane napravi obaveštenje a Vi imate prečicu do ovih aplikacija povezanu sa tasterima BIG Launcher aplikacije, trepereće dok god ne pokrenete aplikaciju. Da biste pokrenuli ovu funkciju idite u Postavke »Opcije za ekran i uključite„Trepereći taster  kada aplikacija pokaže obaveštenje“. Na sledećem ekranu ukljušite Pristup obaveštenjima za BIG Launcher.

Kako podesiti ili isključiti zvuk obaveštenja za novu SMS poruku.

Idite na Sistemska podešavanja »Aplikacije. Pronađite aplikaciju „BIG SMS za starije osobe“, odaberite je i na sledećem ekranu odaberite „Obaveštenja“.

Kako da podesim alarm?

Dodirnite sat ili datum na početnom ekranu. Ako je podešen bilo koji alarm, pored sata se prikazuje ikona zvona. Možete da dodelite drugu aplikaciju za alarm u uređivaču tastera BIG Launcher.

Koja su ograničenja besplatnih verzija BIG Apps Suite-a?

Ograničenja besplatne verzije BIG Launcher-a
- možete da prilagodite samo desni red tastera
- dozvoljeno je samo 5 dodatnih ekrana
- zaštita konfiguracije i podešavanja lozinkom nije moguća
- povremeno se prikazuje ekran koji vas podseća da kupite punu verziju


Ograničenja besplatne verzije BIG Phone-a
- vidljivo je samo 5 najnovijih stavki u evidenciji poziva
- tastatura je onemogućena tokom telefonskog poziva


Ograničenja BIG SMS besplatne verzije
- vidljivo je samo 5 najnovijih niti poruka
- nakon 20 SMS-ova poslatih veza na biglauncher.com dodaje se svakom SMS-u


See the version history here: BIG Launcher changelog

Josh, 27: "I’m tired of trying all those launchers, they all look the same. BIG Launcher is something completely different. And it is very effective."
John, 49: "50% of people over 40 years old suffer from hyperopia and they need glasses for reading. BIG Launcher is a great and simple solution for their problem."