Bantuan & Panduan Pengguna

Adakah anda ingin mendapatkan sebahagian besar BIG Launcher? Adakah anda terperangkap dalam Keutamaan? Jadi halaman ini adalah untuk anda!

Panduan Pengguna BIG Launcher

Baca Panduan Pengguna dalam talian (Bahasa Inggeris sahaja) Muat turun Panduan Pengguna sebagai fail PDF

Soalan yang selalu ditanya

Bagaimana saya menetapkan BIG Launcher sebagai pelancar lalai?

Apabila anda menekan butang halaman utama selepas pemasangan, anda akan ditawarkan untuk memilih daripada pelancar yang dipasang dan anda boleh menandakan pilihan 'penggunaan asal'. Apabila anda tidak boleh melihat dialog ini, anda perlu memadamkan asalnya dari pelancar semasa anda - tekan butang menu, pergi ke tetapan Sistem / Aplikasi / Urus aplikasi, cari pelancar semasa anda, klik dan kemudian klik butang 'Padam asalnya'. Selepas ini, apabila anda menekan butang halaman utama, anda boleh memilih pelancar yang berbeza dari menu.

 

Selain itu, anda boleh cuba menggunakan aplikasi Home Manager.

Bagaimana jika ia tidak berfungsi dan saya perlu memilih pelancar selepas membuka semula telefon?

Terdapat gangguan dalam Android 4.1, 4.1.1 dan 4.1.2 (Jelly Bean), yang menyebabkan sistem tidak mengingat BIG Launcher sebagai pelancar asal selepas mengoperasikan semula peranti. Untuk menyelesaikan masalah ini, sila gunakan aplikasi Jelly Bean Launcher Loader.

Bagaimana saya boleh kembali semula kepada pelancar lama saya?

Anda boleh menetapkan semula tetapan pelancar asal dalam Keutamaan. Jika ini tidak berfungsi, tekan butang menu, pergi ke Tetapan Sistem » Aplikasi » Urus aplikasi. Kemudian cari BIG Launcher dalam senarai tersebut, klik dan kemudian klik butang 'Padam asalnya'. Selepas ini, apabila anda menekan butang halaman utama, anda boleh memilih pelancar yang berbeza dari menu.

Bagaimana saya menetapkan skrin berganda?

Anda boleh menetapkan skrin berganda dalam menu Keutamaan. Anda perlu menghubungkan skrin baru yang anda wujudkan kepada butang yang sedia ada, jika tidak, anda tidak akan dapat mengaksenya. Atau anda boleh membuka pilihan untuk seretan antara skrin dalam menu Keutamaan. Sila baca Panduan Pengguna untuk maklumat lanjut.

Bagaimana saya memadam perkara mesej / kenalan / log panggilan?

Oleh kerana sebab-sebab keselamatan, pemadaman tidak dibolehkan pada asalnya. Anda boleh membolehkan pemadaman perkara tertentu dalam bahagian-bahagian yang sama bagi Keutamaan. Sila baca Panduan Pengguna untuk maklumat lanjut.

Bagaimana saya menetapkan penggera?

Klik jam atau tarikh itu. Jika mana-mana penggera ditetapkan, ikon loceng dipaparkan di sebelah jam.

Apakah perbezaan antara versi penuh dan versi demo percuma?

Versi demo percuma BIG Launcher mempunyai batasan ini:
- Anda hanya boleh mengubah suai lajur kanan bagi butang
- Hanya 5 skrin tambahan dibenarkan
- Hanya 5 perkara paling terkini di log panggilan boleh dilihat
- Hanya 5 aliran mesej yang paling terkini yang boleh dilihat
- Hanya 20 SMS boleh ditulis dan dihantar
- Perlindungan kata laluan bagi konfigurasi dan keutamaan adalah tidak mungkin


Lihat sejarah versi di sini: Log penukaran BIG Launcher

Josh, 27: "Saya letih mencuba semua pelancar yang ada, mereka semua kelihatan sama. BIG Launcher adalah sesuatu yang berbeza. Dan ianya amat berkesan."
John, 49: "50% daripada orang yang berusia lebih 40 tahun mengalami hyperopia dan mereka memerlukan cermin mata untuk membaca. BIG Launcher adalah satu penyelesaian yang hebat dan mudah untuk masalah mereka."