Help & User Manual

Do you want to get the most out of BIG Launcher? Are you stuck in the Preferences? Then this page is for you!

BIG Launcher User Manual

Read the User Manual online (English only) Download the User Manual as PDF file

FAQ - Često postavljana pitanja


Kako mogu od programa BIG Launcher napraviti zadani upravljački program?

Pritiskom na tipku Početni zaslon nakon instalacije bit ćete upitani za odabir osnovnog pokretača. Obavezno odaberite "Koristi kao zadano" ili "Uvijek". Ako se ove mogućnosti izbornika ne pojave, to morate učiniti ručno - pritisnite tipku Izbornik, idite na Postavke sustava »Aplikacije» Osnovne aplikacije »Početni zaslon i odaberite BIG Launcher.

Kako se vratiti starom pokretačkom programu?

Možete resetirati stari pokretački program u Postavkama. Ako ne uspijete, pritisnite tipku Izbornik, idite na Postavke sustava »Programi» Osnovne aplikacije »i Početni zaslon.

U prošlosti sam kupio BIG Launcher aplikaciju, a sada imam samo besplatnu verziju. Kako obnoviti licencu?

Pošaljite nam svoj broj narudžbe (s adrese e-pošte koju ste dobili odmah nakon kupnje) i svoju adresu e-pošte koju ste koristili za kupnju, a mi ćemo vam pomoći da obnovite svoju besplatnu licencu za sve aplikacije BIG Apps Suite.

Zašto je BIG Launcher odvojen u tri posebne aplikacije?

9. ožujka 2019. uvedena su nova Pravila o dozvolama koja se primjenjuju na sve aplikacije Google Play Storea. Od tada, BIG Launcher kao pokretački program ne može pristupiti SMS-u i telefonskim pozivima, jer je to dopušteno samo za aplikacije koje kao glavne funkcije imaju pozive i poruke, a to nisu pokretači. Kako bi se udovoljilo novim pravilima, ove su značajke uklonjene iz BIG Launchera i ugrađene u nove aplikacije, naime BIG Phone i BIG SMS. Morate ih preuzeti i instalirati odvojeno.

Kako mogu postaviti više zaslona u Big Launcher?

Možete postaviti više zaslona u Postavkama. Morate povezati nove zaslone s postojećim gumbima. Ako to ne učinite, spriječit ćete im pristup ili u Postavkama uključite mogućnost prelaska prstom između zaslona. Za više detalja, pročitajte Korisnički vodič.

Kako mogu izbrisati poruku / kontakt / poziv s popisa poziva?

Iz sigurnosnih razloga brisanje je onemogućeno. Možete omogućiti brisanje određenog elementa u odgovarajućim odjeljcima s Postavkama. Za više detalja, pročitajte Korisnički vodič.

Pri dolaznom pozivu nema melodija zvona

Idite na Postavke »Telefon, uključite opciju Popravka: Nema melodije zvona. Ako to ne uspije, pošaljite nam poruku na kontakt@biglauncher.com.

SMS poruke uopće ne primaju.

Idite na Postavke »Poruke i omogućite Popravi: još jedan SMS prijemnik. Ako to ne uspije, pošaljite nam poruku na email contact@biglauncher.com.

Kako uključiti treptajuću tipku za ostale aplikacije poput Watsappa, Gmaila, Facebooka, Messangera itd.?

Ako je omogućeno, ako treća aplikacija pošalje obavijest, a vi imate prečac do tih aplikacija povezanih s BIG Launcher tipkama, tipka trepće dok ne pokrenete aplikaciju. Da biste aktivirali ovu značajku, idite na Postavke »Opcije zaslona i uključite" Trepćući gumb kad aplikacija prikazuje obavijest ". Na sljedećem zaslonu uključite Pristup obavijesti za BIG Launcher.

Kako postaviti ili isključiti zvuk obavijesti za novi SMS.

Idite na Postavke sustava »Aplikacije. Pronađite aplikaciju "BIG SMS za starije osobe", odaberite je i na sljedećem zaslonu odaberite "Obavijesti".

Kako postaviti alarm?

Dodirnite sat ili datum na početnom zaslonu. Ako je postavljen bilo koji alarm, pored sata prikazuje se ikona zvona. Možete dodijeliti drugu aplikaciju za alarm u uređivaču tipki BIG Launcher.

Koja su ograničenja besplatnih verzija BIG Apps Suite?

Ograničenja u besplatnoj verziji BIG Launcher
- Možete prilagoditi samo redak desnih gumba
- dopušteno je samo 5 dodatnih zaslona
- Konfiguracija lozinke i zaštita konfiguracije nisu mogući
- Povremeno se prikazuje zaslon koji vas podsjeća da kupite punu verziju


Ograničenja za besplatnu verziju BIG Phone
- Vidljive su samo 5 najnovijih stavki u dnevniku poziva
- Tipkovnica je onemogućena tijekom telefonskog poziva


Ograničenja BIG SMS besplatne verzije
- vidljivo je samo 5 nedavnih postova niti
- nakon 20 SMS-ova poslanih veza na biglauncher.com dodaje se svakom SMS-u


See the version history here: BIG Launcher changelog

Josh, 27: "I’m tired of trying all those launchers, they all look the same. BIG Launcher is something completely different. And it is very effective."
John, 49: "50% of people over 40 years old suffer from hyperopia and they need glasses for reading. BIG Launcher is a great and simple solution for their problem."